• 06dec
        • Mikuláš u nás v škole

          Každoročne je 6. december aj na našej škole príležitosťou osláviť sviatok Mikuláša, stráviť v príjemnej atmosfére celý deň a navzájom sa vždy obdarovať nejakou sladkou drobnosťou. Tento rok si oslavy Mikuláša pre nás pripravili žiaci 4.B triedy. Za sponzorský dar v mene všetkých žiakov ďakujeme mamine Tamary Burikovej (1.B), ktorá zabezpečila Horalky pre celú školu.

    • 04dec
        • Dobrovoľníctvo našej žiačky

          Vždy nás teší, ak sa naši žiaci vo svojom voľnom čase venujú zmysluplným aktivitám. Medzi také patrí aj dobrovoľníctvo, ktorému sa venuje Paulínka Dobrotková z 2.A.​​​​​​​

          Dobrovoľnícka činnosť na Kúria Grünfeld - Grinavský majer, na ktorej sa podieľa aj naša žiačka, bola nominovaná v rámci Bratislavského dobrovoľníckeho centra v projekte Srdce na dlani v kategórii Dobrovoľnícky projekt za rok 2023 v Bratislavskom kraji. Aj takéto aktivity rozvíjajú našich žiakov a ponúkajú im možnosť nadobudnúť cenné zručnosti, ktoré sa im určite zídu.

    • 03dec
    • 02dec
        • Generácia €uro

          Naše štvrtáčky (Barbora Čuperková, Nina Hunčová, Barbora Stojkovičová a Simona Schmidtová) sa zapojili do 13. ročníka súťaže Generácia €uro, ktorú v krajinách eurozóny organizuje Európska centrálna banka a na Slovensku ju zastrešuje Národná banka Slovenska.  

          Súťaž približuje význam menovej politiky, objasňuje úlohu centrálnej banky a prehlbuje poznatky o svete financií.

    • 30nov
        • Prehliadka Slovenskej národnej galérie

          Štvrtáci z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu absolvovali v rámci predmetu dejiny kultúry komentovanú prehliadku zrekonštruovanej budovy Slovenskej národnej galérie v Bratislave.

          Počas komentovanej prehliadky sa dozvedeli informácie o tom, aké úskalia so sebou priniesla rekonštrukcia galérie, ako sa pristupovalo k výberu materiálov, ale aj o tom, aké sú súčasné i pripravované výstavy. Okrem samotnej prehliadky budovy si mohli žiaci pozrieť aj výstavu Moderna, ktorá približuje slovenské výtvarné umenie prvej polovice 20. storočia.

    • 29nov
        • Tvorivé popoludnie v škole

          Škola - to nie je len učenie. Každý, kto mal záujem, sa mohol zúčastniť tvorivého popoludnia a vyrobiť si dekorácie technikou makramé pod vedením p. uč. Ing. Ančicovej a p. uč. Ing. Nemčekovej.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

          Krúžku - tvorivého workshopu - sa zúčastnili viaceré žiačky i pani učiteľky, ktoré strávili v príjemnej atmosfére jesenné popoludnie. Odmenou im bol spoločne strávený čas, priateľská atmosféra a dekorácie, ktoré si vyrobili. V tvorivých popoludniach budeme pokračovať už čoskoro. Pridáte sa?

    • 28nov
    • 27nov
        • Exkurzia do prezidentského paláca

          Naša 3.B absolvovala minulý týždeň exkurziu do prezidentského paláca v Bratislave. Počas komentovanej prehliadky si prezreli všetky reprezentatívne priestory, ktoré využíva hlava štátu pri prijímaní domácich i zahraničných návštev. 

          Okrem toho si mohli pozrieť originál štátnej pečate, Ústavu Slovenskej republiky či všetky štátne vyznamenania, ktoré prezident/prezidentka môže udeliť. Majú tak za sebou výnimočnú prehliadku priestorov, do ktorých nie je vždy jednoduché sa dostať.

    • 25nov
        • Návšteva Malokarpatskej knižnice

          V uplynulých dňoch naši prváci navštívili v rámci hodiny SJL Malokarpatskú knižnicu v Pezinku, v ktorej absolvovali hodinu informačnej výchovy. 

          Zoznámili sa s knižničným fondom, dostali informácie o tom, ako sa majú orientovať v knižnici i v online katalógu, zistili, aké podujatia sa v nej konajú, na čo slúži študovňa či ako funguje medziknižničná výpožičná služba. Ako odmenu si pre nich knižnica pripravila možnosť registrácie zadarmo, ktorú niektorí žiaci využili.  

    • 22nov
        • Deň otvorených dverí 2023

          V utorok 21. 11. 2023 sme pre deviatakov pripravili Deň otvorených dverí, ktorý bol príležitosťou na to, aby si pozreli priestory školy, zúčastnili sa na otvorených hodinách a oboznámili sa so študijnými odbormi a aktivitami, do ktorých sa škola zapája.

          Rovnako sa mohli uchádzači o štúdium pýtať otázky týkajúce sa prijímacích skúšok a prípravného kurzu. Ten plánuje škola zrealizovať, aby minimalizovala stres z prijímacích skúšok a poskytla deviatkom možnosť preopakovať si učivo základnej školy.

          Ak ste naše DOD nestihli, napíšte nám a radi vám ukážeme našu školu individuálne. Rovnako vám radi zodpovieme na vaše otázky.

          Všetkým budúcim "obchoďákom" držíme palce v prijímacom konaní a tešíme sa na vás v septembri.