• 13sep
        • Prví absolventi programu DofE

          Minuloročné spustenie programu DofE – Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu na našej škole začína prinášať výsledky – máme tu prvých absolventov, ktorí sa zúčastnili dvojdňovej kvalifikačnej expedície a splnili tak už všetky podmienky pre bronzovú úroveň programu.  ​​​​

          Blahoželáme Veronike Sofii Serafínovej, Vanesse Polákovej a Marekovi Vereščákovi (všetci 4.B). Súčasťou expedície bola aj "dofáčka" z inej školy. Ste skvelí, pretože ste okrem iného ukázali svoju cieľavedomosť a vytrvalosť.

          DofE je rozvojový program, ktorý podporuje mladých ľudí v dlhodobom rozvoji vo viac ako 130 krajinách sveta od roku 1956. Program je určený pre mladých ľudí vo veku 14 - 24 rokov, ktorí ho plnia pod vedením mentorov. Na Slovensku funguje od roku 2015.

          Viac informácií nájdete na: https://www.dofe.sk. 

    • 08sep
        • Príručka pre prvovoličky a prvovoličov

          S cieľom posilňovať občianske kompetencie sme pre žiakov a žiačky zabezpečili príručku Politika polopate, ktorú vytvorila nezisková online platforma Zmudri.sk. Príručka je nestranícka, nepropaguje žiadne politické strany ani osobnosti.

          Vyznať sa v politike niekedy nie je jednoduché. Politika polopate - to je názov príručky pre všetkých mladých a zodpovedných ľudí, ktorí sa potrebujú zorientovať v základných politických pojmoch pred prvými voľbami v živote. Bola vytvorená v spolupráci s odborníkmi z oblasti politológie a posúdil ju Národný inštitút vzdelávania a mládeže.  

          Prvovoliči a prvovoličky si môžu príručku zadarmo vyzdvihnúť v kabinete 306 (p. uč. Anderko) a ostatní s ňou budú pracovať na hodinách občianskej náuky.

          Pre verejnosť je dostupná v plnom rozsahu aj online - Príručka Politika polopate (klik).

    • 30aug
    • 14aug
        • DofE - príprava na expedíciu

          Už aj naša škola je zapojená do DofE - Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu. Ide o rozvojový program pre mladých, ktorí chcú počas 6 - 18 mesiacov rozvíjať svoj talent, športovať, angažovať sa ako dobrovoľník a na záver zvládnuť dobrodružnú expedíciu s kamarátmi. 

          V závere školského roka sa na takúto expedíciu chystali aj naši žiaci a všetko si poctivo nacvičili - tá kvalifikačná ich čaká na konci augusta.

          Potrebujú zvládnuť prvú pomoc, vedieť sa orientovať v teréne, naplánovať si cestu a mnoho ďalšieho. Expedícia preverí ich fyzické schopnosti, odhodlanie, tímovú spoluprácu či schopnosť prekonávať ťažkosti v neznámom prostredí. Držme im palce, aby všetko úspešne zvládli. 

    • 11júl
        • Koncoročné výlety a exkurzie

          Naši žiaci sa koncom školského roka vybrali na exkurzie a výlety, na ktorých okrem spoznávania krás Slovenska zažili aj mnoho spoločných aktivít.

          Trieda 1.A sa vybrala na dva dni na chatu do Smoleníc – prváci spoznávali Driny, opekali a strávili čas medzi zvieratami obklopení prírodou (miestami aj v digitálnom detoxe bez signálu).

          Trieda 1.B sa rozhodla záver školského roka stráviť tiež v prírode a pri vode, preto sa vybrala ku Grinavským jazerám.

          Trieda 2.B počas troch dní spoznávala krásy brány do Nízkych Tatier a región Liptova. Druháci navštívili Demänovskú ľadovú jaskyňu a v areáli ubytovania v Demänovej sa venovali športovým aktivitám, spoločenským hrám i vedomostnému kvízu za sladkú odmenu. Neskôr tiež navštívili Galéria Ilusia, v ktorej človek miestami naozaj neverí vlastným očiam.

          Skôr ako sme sa všetci rozbehli za oddychom, stihla 3.B spoznávať čaro Bratislavy a Bratislavského hradu. Často obdivujeme krásu vzdialených miest, no niekedy nepoznáme históriu toho, čo máme na dosah. Preto našich žiakov vedieme aj k poznávaniu regiónu a hlavného mesta. 

          Sme radi, že aj naši obchoďáci mohli po opadnutí stresu zo skúšania a písomiek stráviť pekné chvíle a získavať spoločné zážitky.

    • 30jún
        • Zážitkový deň 2023

          V pondelok 26. júna 2023 sa v našej škole konal Zážitkový deň 2023. Učitelia si pre svojich žiakov pripravili 6 stanovíšť. Postupne ich navštívili všetky družstvá pomenované podľa svetových osobností, ktoré sú blízke mladým ľuďom.

          Cieľom takéhoto dňa bolo hravou a zábavnou formou utužiť vzájomné vzťahy, naučiť sa niečo nové a preukázať súťaživosť, schopnosť spolupracovať, ale aj komunikačné či iné zručnosti.

          Tento rok si víťazstvo odniesla trieda 1.B, ktorá získala najviac bodov.

          Ukázalo sa, že aj záverečné dni školského roka možno stráviť zmysluplne v príjemnej a zábavnej atmosfére. Tešíme sa na deň plný zábavy aj takto o rok. 

    • 19jún
    • 18apr
    • 05apr
        • TOP 20 medzi najlepšími

          Tím žiakov Amina

          Miška Havlíčková, Natálka Nagyová a Andrej Kakalík vymysleli taký sociálno-ekologický podnikateľský nápad, ktorý sa v rámci medzinárodného projektu Social Innovation Relay 2023, spoločnosti JA Slovensko, dostal do top dvadsiatky z celého Slovenska. Sme na nich veľmi hrdí, držíme im palce v podnikaní a pri možnom postupe do medzinárodnej kategórie. 🤍👍🤍👍🤍👍🤍👍 👏👏👏👏 

    • 04apr